Більше двох десятків неоформлених працівників у лісгоспах Рокинівщини виявили інспектори Управлінн Держпраці області

16.09.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Заходи контролю з питань легалізації праці  здійснили посадовці Управління Держпраці у Рівненській області у низці підприємств Рокитнівщини. В особливому полі зору були суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність у лісопереробці. Ця галузь належить до напрямів діяльності з високим ризиком використання незадекларованої праці. Також увагу було приділено підприємцям, що працюють у сфері громадського харчування.

Під час заходів контролю у 5 суб’єктів господарювання інспектори зафіксували факт використання праці 24 неоформлених осіб.

Даний факт порушує вимоги ч. 3 ст. 24 КЗпП України та ПКМУ № 413, а саме: працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.​

За результатами інспекційних відвідувань складено відповідні акти та приписи на усунення виявлених порушень трудового законодавства.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews