Бюджети Рівненщини поповнилися за рахунок землі на кількасот мільйонів

17.09.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У січні-серпні до місцевих скарбниць регіону надійшло 340 мільйонів гривень земельного податку і орендної плати. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року  землекористувачі Рівненщини збільшили надходження на 20 мільйонів гривень або на 6 відсотків.

Зокрема, 281 мільйонів гривень земельного податку сплатили юридичні особи, решта – 59 мільйонів гривень надійшла від фізичних осіб.

Плата за землю – це бюджетоформуючий платіж територіальних громад, тому легальна підприємницька діяльність, впорядкування земельних відносин з усіма землекористувачами, контроль за своєчасною сплатою платежу  - усе це передумови бюджетного успіху громад області.

Платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток, паїв та землекористувачі.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму земельного податку та до 20 лютого подають податкову декларацію на поточний рік до відповідного контролюючого органу. Податкове зобов’язання визначене в такій декларації сплачується рівними частинами за місцезнаходженням земельної ділянки щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.

Нарахування фізичним особам сум земельного податку та орендної плати проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки. Податкові органи  надсилають (вручають) платнику за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення, в якому визначено суму земельного податку (орендної плати), яка підлягає сплаті до бюджету. Фізичні особи мають сплатити земельний податок впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

За матеріалами ГУ ДПС Рівненщини


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews