Рівненщина не повинна відставати у питанні очищення води, - Роман Іванісов

18.09.2021 15:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

В Одесі успішно працює система очищення води. Народного депутата України Романа Іванісова зацікавив досвід одеситів та можливості впровадження подібної системи на Рівненщині.

null
 

 

null
 

«Завжди з дуже великою повагою ставлюся до людей, які вкладають у свій бізнес не лише гроші, а й душу. Які намагаються бути максимально корисними для людей, піклуються не лише про заробіток, але й про розвиток, вдосконалюючи якість послуг.

Вчора на власні очі переконався, що навіть у комунальній сфері є такі: відповідальні і цілеспрямовані на покращення якості життя українців.

Мова про єдиний приватний у нашій країні водоканал - «Інфоксводоканал». Ще у 2003-му році його взяли в оренду і за цей час залучили 1,4 млрд грн інвестицій, побудували 5300 км мереж і щодня постачають 354 тис. кубометрів чистої води для 1,5 мільйонів мешканців.

Близько місяця тому за ініціативи керівництва «Інфоксводоканала» розпочали випробування новітніх розробок очищення стічних вод. На станції біологічного очищення «Південна» Одеського водоканалу працювали фахівці австрійської компанії VTA AUSTRIA Gmbh, випробовуючи в українських реаліях систему очистки, яку сьогодні успішно використовують у Відні, Цюриху, Франкфурті та Софії.

Компанія розробила унікальні біологічні реагенти, які на 80% поліпшують осадження активного мулу, а стоки очищаються від азоту амонійного, нітратів, фосфатів. Ефективність нейтралізації мікробів, мікроорганізмів, вірусів та кишкових паличок складає 97%!

Учора разом з колегами - народними депутатами побували на презентації інноваційної системи очищення води.

Я шокований побаченим! Одеситам дійсно пощастило, бо сьогодні вони вже можуть не замислюватися над якістю води.

Але Рівненщина не повинна пасти задніх! Вже зараз маємо переймати успішний досвід Одеси. У тих екологічних умовах, яких сьогодні знаходиться наша область, де недобросовісні підприємства скидають у стічні води свої відходи, ці новітні технології очистки мають запрацювати якнайшвидше!», - написав Роман Іванісов.

null
 
null
 
 
 
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews