Рівнян запрошують провести день без автомобіля

22.09.2021 10:12   Джерело: RvNews
Автор : Олекса Мирожит

Цього року з 16 по 22 вересня відбувається Європейський тиждень мобільності. Це загальноєвропейська ініціатива, головною метою якої є поліпшити стан довкілля і, відповідно, умови життя в громадах. А їх мешканців – спонукати використовувати екологічний транспорт та заохочувати їх до піших прогулянок.

А 22 вересня у світі відзначають День без автомобіля. Щорічно ініціативу підтримують сотні мільйонів людей у понад 1500 містах світу. Адже всі розуміють, наскільки актуальною є проблема забруднення повітря, глобального потепління та зміни клімату на планеті. Цей день також акцентує увагу на правах велосипедистів та пішоходів.

Крім того, період пандемії та карантинних обмежень змінив звичний ритм життя як в невеликих містах, так і в мегаполісах, коли стало зрозуміло, що автомобіль – це не завжди необхідність.

Тож комунальний заклад Рівненської обласної ради «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» традиційно закликає долучитися до цієї європейської ініціативи. Більше того, упродовж тижня працівники закладу мали діставатися на роботу лише велосипедами або пішки. Тож радять всім жителям Рівненщини бодай на кілька днів пересісти з авто на самокати, велосипеди чи інші види екотранспорту.

Також «Спорт для всіх» організовує флешмоб, присвячений Всесвітньому дню без авто (World Carfree Day).

Щоб стати його учасником, необхідно 22 вересня зробити фото з велосипедом та до 14.00 завантажити його у подію «День без автомобіля у Рівненській області» на Facebook з хештегом #MobilityWeek.

Учасники отримають сертифікат про участь у флешмобі, а 15 з них через систему випадкового вибору Random отримають сувеніри від Відділення НОК України в Рівненській області.

Положення про захід – тут:

https://sportforall.rv.ua/?page=3&article=2458

За матеріалами пресслужби Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews