У Рівному відбувся Всеукраїнський ярмарок-форум «Український національний костюм: поліський вимір» (ФОТО)

26.09.2021 12:39   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

«Від автентики до трендів» - під таким гаслом у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки пройшов Всеукраїнський ярмарок-форум традиційного одягу, національного костюму та автентичних супутніх ремесл «Український національний костюм: поліський вимір».

Повідомляють у прес-службі РОДА.

null
 

 

null
 

«Без популяризації традиційного народного одягу, занесення його частин та елементів до переліку нематеріальної культурної спадщини, мудрої пролонгації цього процесу - ми не будемо мати результату, який очікують наші нащадки. Ми робимо це для того, щоб наше майбутнє знало наше минуле. Впевнена, що цей захід стане традиційним, і щороку ми будемо знайомити наших дітей з автентичними строями та новинками сучасних трендів національного вбрання», - зазначила у вітальному слові до учасників заходу начальниця управління культури та туризму ОДА Любов Романюк.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

Тож поціновувачі національних традицій та поліського етностилю мають можливість оглянути виставку автентичних строїв Рівненського Полісся, відвідати ярмарок-продаж сучасного етноодягу та прикрас, виробів народних художніх промислів. А також взяти участь у конференції та послухати лекції провідних етнографів і краєзнавців щодо особливостей народного одягу Рівненського Полісся, збереження автентичних традицій у сучасному одязі, використання натуральних тканин, як основного сегменту традиції тощо.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

Також до уваги відвідувачів дефіле етномоди, презентації друкованих видань та проєктів, дотичних до національного костюму, майстер-класи з вишивки, ткацтва, соломо- та бісероплетіння, виступи фольклорних колективів поліської пісні й танцю.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews