Податковий борг: скільки на Рівненщині платники повернули та яка сума і надалі залишається несплаченою

27.09.2021 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують про необхідність своєчасної сплати платниками податків узгоджених сум податкового зобов’язання до бюджету. Несвоєчасна сплата призводить до виникнення податкового боргу та створює негативні наслідки для платників, зокрема це опис майна у податкову заставу, стягнення коштів або продаж майна боржника, стягнення дебіторської заборгованості. На майно боржника може бути накладено арешт, платники єдиного податку можуть втратити право на застосування спрощеної системи оподаткування.

На Рівненщині станом на 1 вересня поточного  року податковий борг платників до зведеного бюджету склав 722,1 млн гривень (208,8 млн грн. з них – це борг банкрутів), у т.ч. борг до місцевого бюджету – 265,6 млн гривень.

Для оперативного та повного погашення заборгованості суб’єктів господарювання перед бюджетами вживаються усі заходи, передбачені чинним законодавством. Завдяки цьому  з початку року вже забезпечено 52,7 млн. грн. надходжень до зведеного бюджету. З них до державного бюджету спрямовано 38,5 млн. грн., до місцевого бюджету – 14,2 млн. гривень.

Звертаємо увагу, що наразі збільшено суму податкового боргу, відносно якої застосовуються заходи стягнення з 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні 3060 гривень). До зазначеної суми податкового боргу територіальні органи ДПС не  направляють боржнику податкові вимоги. Уточнити інформацію про суми, дати та підстави виникнення податкового боргу  платники податків можуть в Електронному кабінеті або звернувшись до фахівців управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Рівненській області. Крім того, юридичні особи та фізичні особи-підприємці мають можливість переконатися про відсутність податкового боргу або, навпаки, дізнатися про його наявність з інформації, яка розміщена на вебпорталі ДПС

Закликаємо усіх платників краю  відповідально відноситись до виконання своїх зобов’язань щодо сплати  податків, зборів та платежів, зокрема до місцевих бюджетів! Адже для забезпечення виконання своїх функцій, створення належного життєвого середовища для населення громад органи місцевого самоврядування повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси, основу яких складають кошти відповідних бюджетів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews