В одному з міст на Рівненщині опікуни, піклувальники та прийомні батьки матимуть змогу їздити міським транспортом безкоштовно

27.09.2021 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Такий проєкт рішення виконавчого комітету «Про безплатний проїзд опікунів, піклувальників, прийомних батьків міським транспортом» ініціювала служба у справах дітей Костопільської міської ради із нагоди відзначення в Україні 30 вересня Дня усиновлення.

До слова, така ініціатива на теренах Рівненського району вперше набрала позитивного результату і поки що – єдина.

22 вересня 2021 року, із метою популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, поліпшення соціального захисту та матеріального стану сімей опікунів, піклувальників, прийомних батьків, із нагоди відзначення Дня усиновлення в Україні, члени виконавчого комітету на чолі з міським головою Євгенієм ДЕНИСЮКОМ одноголосно підтримали проєкт рішення.


«Турбота про дітей, які не мають батьків, - пріоритетне завдання Костопільської громади, і допомога сім’ям, які взяли їх на виховання, – наш обов’язок», - наголосив Євгеній Олексійович.


За словами начальника служби у справах дітей міської ради Оксани КОЗЛЮК, одним із основних завдань, які стоять перед службою, є влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання.


Такими формами є: усиновлення, влаштування дітей під опіку/піклування громадян, влаштування дітей в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.


Нині на обліку перебуває 70 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, із них 69 дітей виховуються у сім’ях 44 опікунів, піклувальників. На території громади функціонує 4 прийомні сім’ї, які виховують 9 дітей цієї категорії.


Право на безкоштовний проїзд міським транспортом за наявністю посвідчення матимуть опікуни, піклувальники та 8 прийомних батьків.

Відділ інформаційно-організаційної діяльності управління «Секретаріат» Костопільської міської ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews