Жіноча БК «Рівне» стартувала з двох перемог в Українській Суперлізі

27.09.2021 15:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Жіноча команда Баскетбольного клубу “Рівне” здобула дві впевнені перемоги у стартових матчах Суперліги. В першому турі рівнянки приймали столичний БК “Динамо-НПУ”.

Першу гру вдаліше розпочали киянки, особливо результативними діями відрізнялася їх легіонерка Кеондріа Шунджа Келловей, яка в підсумку стала найрезультативнішою в матчі, набравши 38 очок. Але, так було лише в першій чверті, яку “Динамо-НПУ” виграло 21:15. Тренер рівнянок Валерій Жартун ефективно користувався більшою кількістю гравчинь заявлених на матч. Часті заміни, можливість відпочити лідеркам, і поволі господарки перехопили ініціативу. Вже на велику перерву БК “Рівне” пішли лідерками 37:31. В другій половині перевага господарок сягнула двадцяти очок, тож команда завершила гру на свою користь 71:54.

 

Дуже впевнені і переконливі цифри в статистиці в цьому матчі показала Тетяна Гаврильчик. За неповні 25 хвилин на майданчику вона реалізувала 6 з 7 двоочкових кидків, 5 з 5 штрафних, зробила 8 підбирань, по одній результативній передачі, перехоплення та блок-шоту. 17 набраних очок – найкращий результат в команді, а за сумарними діями “Рейтинг ефективності” 25, за цим показником вона стала навіть кращою за легіонерку “Динамо-НПУ”, яка набрала в матчі 38 очок. Тож, звання MVP матчу дісталося Тетяні Гаврильчик. Владислава Кіба в цьому матчі набрала 12 очок + 5 підбирань. У Христини Кулеши – 10 очок та 6 підборів.

Повторну гру рівнянки провели ще більш впевнено. Повівши в рахунку від стартового вкидання, господарки жодного разу не дозволили суперницям не те що вийти вперед, а навіть наблизитись в рахунку, щоразу тільки збільшуючи свою перевагу. Перша чверть за БК “Рівне” 25:9, на велику перерву команди пішли при 50:29. Розуміючи, що “гру зроблено”, другу половину матчу команди грали більш-менш рівно, але БК “Рівне” перемогу з переконливим результатом 74:60.

В цьому матчі рівнянки не лише вдало діяли в атаці, але й зуміли “зупинити” надрезультативну легіонерку гостей Кеондріа Шунджа Келловей, яка набрала лише 22 очки. Найкориснішим гравцем матчу та MVP за Рейтингом ефективності стала Вікторія Шматова. Вона набрала 19 очок, зробила 3 результативні передачі, + 2 пібирання та стільки ж перехоплень. У Ярослави Іванюк 14 очок, у Тетяни Гаврильчик 11 очок + 8 підборів + 3 результативні передачі, Владислава Кіба набрала 10 очок та 5 підборів.

Президент БК “Рівне” Сергій Ліщук за підсумками ігор відзначив, що це дуже важливі дві перемоги для його команди. І він дуже радий, що п’ятий сезон в історії клубу розпочався так вдало. “Особливо приємно було спостерігати за нашими молодими дівчатами, які отримали свої хвилини на майданчику і виправдали довіру тренера та президента!”, – зазначив він.

Наступні ігри жіноча БК “Рівне” проведе 1 та 2 жовтня у Києві, де зіграє з дебютантом Суперліги, але, відразу одним з фаворитів, місцевим “Будівельником”. Киянки маючи “хороші” фінансові можливості, залучили до свого складу двох легіонерок та зібрали чимало відомих провідних українських баскетболісток.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews