Безпека журналістів – пріоритет рівненських правоохоронців

29.09.2021 16:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівненській обласній прокуратурі пройшло засідання міжвідомчої робочої групи щодо протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів.

До неї, окрім прокурорів, входять також і представники інших правоохоронних органів. Це, зокрема, ГУ НП в Рівненській області, третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівному) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому та Управління СБ України в Рівненській області.

За словами заступника керівника обласної прокуратури Павла Романчука, який головував на засіданні, на Рівненщині наразі триває досудове розслідування у 5 кримінальних провадженнях, що стосуються злочинів проти журналістів, з яких 4 – розпочаті у минулих роках. У тому числі у 3 з них донині не вдалось встановити осіб, які вчинили злочини.

Натомість з початку цього року обліковано 4 таких правопорушення. Обвинувальний акт в одному з кримінальних проваджень вже скеровано до суду, ще одне – на етапі досудового розслідування,  2 – закрито на підставі ч.2 ст. 284 КПК України.

«У деяких провадженнях нам довелось продовжити строки досудового розслідування, оскільки затягнулись експертизи і ми очікуємо їх висновків. Але усі злочини, скоєні проти журналістів, перебувають на особистому контролі керівництва обласної прокуратури, і я сподіваюсь усіх винних вдасться не лише знайти, а й притягнути до відповідальності. Журналісти – це ті люди, безпека яких має бути пріоритетом для усіх правоохоронних органів», - зазначив Павло Романчук.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews