Ми стоїмо на порозі енергетичної кризи, - Сергій Євтушок

29.09.2021 18:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
На сьогодні Україна стоїть на порозі енергетичної кризи. Саме тому «Батьківщина» ініціює створення ТСК, щоб розслідувати тарифне свавілля «Нафтогазу» і зробити крок до зниження вартості платіжок.
 
Про це сказав народний депутат фракції Сергій Євтушок в ефірі телеканалу «Прямий».
 
Він нагадав про заяву головного виконавчого директора НАК «Нафтогаз», який повідомив, що видобуток українського газу коштує близько 1 гривні за кубічний метр, а людям його продають майже в 8 разів дорожче. І це відбувається при тому, що населення вже має 80 мільярдів гривень боргу за комунальні платежі.
«Нафтогаз» – компанія, яка нічого не виробляє і не транспортує, але має прибуток, закуповуючи та продаючи населенню газ. І при цьому державний аудит виявляє, що «Нафтогаз» не за призначенням використав 225 мільярдів гривень. Ці кошти не поступили в дохідну частину бюджету. То куди ж вони пішли? Будемо розбиратися», – сказав політик.
Він також зазначив, що одним зі шляхів зниження тарифів є розробка газових родовищ. Так, для домогосподарств і приватних підприємств потрібно близько 30 мільярдів кубометрів газу, а розвідані родовища можуть дати 100 мільярдів.
«На жаль, нові родовища віддаються у приватні руки за незрозумілими процедурами. І графік видобутку не збільшується, а зменшується. Хоча ми могли б і себе забезпечити, і експортувати газ, отримуючи прибуток», – підсумував Сергій Євтушок.
 
null
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews