Більше двадцяти лідерів різних релігійних конфесій зібралися на Рівненщині: про що говорили

01.10.2021 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

25 лідерів різних релігійних конфесій провели виїзне засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Захід загальнодержавного масштабу відбувся на Рівненщині вперше.

До нього долучились й високопосадовці, урядовці та нардепи, зокрема - міністр соціальної політики Марина Лазебна, Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан, заступниця міністра молоді та спорту Марина Попатенко.

Тема сьогоднішньої зустрічі Всеукраїнської Ради Церков - «Загальнолюдські, релігійні та сімейні цінності».

«Рівненська область дарує Україні найвищу цінність - народжуваність. Наша благословенна земля відкрила рекордну кількість матерів-героїнь. Лише у минулому році майже 400 мешканок регіону отримали цей великий статус. А загалом по всій області сьогодні це почесне звання присвоєно майже 20,5 тисячам матерів. Міцна щаслива сім'я - це фундамент сильної процвітаючої держави. Адже для нас, українців, основою життя завжди був Бог і сім'я. Бажаю учасникам сьогоднішнього заходу плідної роботи», - звернувся із вітальним словом до присутніх голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Модеруючи захід, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, Верховний архієпископ Києво-Галицький Блаженніший Святослав Шевчук наголосив на тому, що в сучасному світі та в умовах новітніх технологій одним із найбільших викликів для людини є не втратити цінності та залишитися справжньою людиною.

«Фундамент цінностей закладався для кожного з нас ще з дитинства. Тому я щиро дякую усім батькам, які народжують та виховують своїх дітей серцем. Вони щоденно повертають віру в добро, дарують любов, відкривають можливості для кращого життя, а головне - дарують надію на те, що людяність та милосердя залишаються серед головних цінностей нашого суспільства», - зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Народний депутат України Олександр Корнієнко відзначив, що сьогодні церква є тією важливою інституцією, яка формує і зберігає внутрішню силу, світло та єдність. Також важливо і надалі працювати у напрямку збереження синергії між владою-церквою-суспільством.

«Нині ми працюємо над Стратегією розвитку молоді до 2030 року. Ми виокремили 4 основні пріоритети, на які будемо робити акцент. Йдеться про фізичне і ментальне здоров’я, відчуття безпеки, а також чітке усвідомлення приналежності до українського суспільства. Наша головна мета, показати, що у центрі розвитку майбутнього України є сама людина. Тому я переконана, сьогоднішній важливий захід дасть свої плоди», - зазначила заступниця міністра молоді та спорту Марина Попатенко.

За матеріалами пресслужби Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews