Один із енергоблоків Рівненської АЕС і надалі в ремонті

01.10.2021 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

На енергоблоці №3 Рівненської АЕС (ВВЕР-1000) триває 17 доба поточного ремонту. У ремонті – обладнання першого каналу системи безпеки. Основні роботи спрямовані на модернізацію обладнання крана кругової дії (ККД) в центральному залі реакторного відділення.

Під час ремонту на енергоблоці №3, окрім модернізаційних робіт ККД, буде здійснено заміну повітроохолоджувачів електродвигуна головного циркуляційного насосу ГЦН-4 та демонтаж ГЦН-3. Згідно з графіком заплановано роботи з демонтажу траверси верхнього блоку реактора, а також розущільнення другого парогенератора по другому контуру.

За словами головного інженера енергоремонтного підрозділу РАЕС Олега Халандача, процес модернізації обладнання ККД розподілений на два етапи. Перший етап виконано й погоджено у встановленому порядку з Держатомрегулювання України. Наразі завершено підготовчі роботи до другого етапу модернізації крана. Він передбачає закінчення робіт за механічною частиною підйому 320 тс, почерговий демонтаж канатів та їхню вимотку з вантажного барабана, проточування торця барабана та монтаж гальмівного диска, запасовку вантажних канатів.

«Кран перевірений та працездатний відповідно до програми пуско-налагоджувальних робіт. Безпосередньо ремонтні та модернізаційні роботи виконуються технічними спеціалістами РАЕС та підрядних організацій. Генпідрядником є ТзОВ «Західелектромонтаж» (м. Луцьк). Під шеф-наглядом представників компанії-постачальника обладнання «Diakont S.R.L.» (Італія) буде проведено пуско-налагоджувальні роботи та черговий технічний огляд ККД устаткування візків із механізмами підйому вантажопідйомністю 320 тс», – прокоментував Олег Халандач.

Фахівець наголошує, що ремонтні роботи проводяться якісно та відповідно до запланованих термінів. Персонал ремонтних підрозділів електростанції докладає зусиль для своєчасного завершення ремонту та увімкнення енергоблоку в мережу.

За матеріалами пресслужби РАЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews