«МОМЕНТИ»: у Рівному презентували першу виставку Світлани Конько (ФОТО, ВІДЕО)

02.10.2021 10:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
У рамках нашого широкомасштабного проєкту «Євро-Арт» для талановитих» запрошуємо усіх до перегляду «МОМЕНТІВ» Світлани Конько, - арменеджер галереї «Євро-Арт» Юлія Савуляк.
 
null
 

null
 
 
Молода художниця презентує понад 20 полотен, для написання яких використала найрізноманітніші техніки і прийоми. Здебільшого ж в експозиції переважають портрети, написані олією, акрилом, а також виконані в змішаній техніці. І усі вони промовисто нагадують, що романтика і свобода - це ті два стовпи, які можуть протистояти байдужості і грубості повсякденного життя.
 
null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 
 
Але, чому на портретах Світлани Конько зображені переважно саме жінки? Художниця вважає, що жінка - це «складна істота»: якою ж різною вона може бути та які ролі може приміряти! Про нею справжню розкажуть лише мимовільні пози, жести, погляд… І додає, що «ми - це не тільки наше тіло, тіло - це всього лише форма для того, що є всередині нас. Люди складаються з різнорідних та різноманітних пазлів». Певно, саме через це ми бачимо кілька картин, де фігури не повні, де головним героєм є, скажімо, руки.
 
null
 

null
 
 
«МОМЕНТИ» Світлани Конько - інтимні, але слід розуміти, що слово «інтимність» тут не має на увазі наявності оголеної натури. Йдеться виключно про створювану авторкою атмосферу. Її роботи засновані на пошуку «звільненої суб'єктивності», побудованої на піднесених почуттях, де кожна деталь має свій колір, ритм, своє значення.
 
Слід розуміти, що кожна з представлених в експозиції робіт - окрема історія, адже портрет - один із найскладніших жанрів образотворчого мистецтва, покликаний передати не тільки індивідуальні риси конкретної людини, її зовнішність, але й її внутрішній світ, емоції, переживання.
 
 
 
 
Фаворитами цієї експозиції є портрети жінок, кожна з яких зображена в особливій атмосфері, зі своїм внутрішнім переживанням, у якийсь конкретний момент її життя. І усі вони промовисто нагадують, що романтика і свобода - це ті два стовпи, які можуть протистояти байдужості і грубості повсякденного життя.
 
Виставку «МОМЕНТИ» Світлани Конько можна побачити до 24 жовтня 2021 року.
 
 
 

null
 

 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews