Молодіжний БУР-табір запрошує активних рівнян

09.10.2021 00:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

БУР виник як волонтерська акція у 2014 році, що мала на меті відновити будинки, знищені війною на сході України. Проте, з часом, БУР перетворився на рух, що формує нову генерацію відповідальних українців, які творять зміни. Тому БУР – про будівництво, але не лише будинків, а мостів комунікації між українцями.

Місія БУРу - формувати довіру, відповідальність та спроможність серед української молоді. 

(https://bur.lef.org.ua/pro-nas/)

З 9 до 16 жовтня молодіжний БУР-табір перебуватиме у м. Рівному. 9 жовтня відбулося урочисте відкриття. Молодь протягом наступних семи днів буде допомагати двом родинам робити ремонт у помешканні, створювати мурал на стіні молодіжної бібліотеки (Рівненська обласна бібліотека для молоді, Київська, 18), де незабаром буде діяти Молодіжний простір. А ще вони будуть подорожувати, зустрічатися з відомими письменниками, дивитися кінофільми, візьмуть участь у тренінгу, будуть грати у пейнтбол.

Приїзд табору відбувся у рамках програми «Мріємо та діємо».

Програма «Мріємо та діємо» (UNITY), що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), республіканським інститутом (IМіжнароднимRI) та Zinc Network.

Рівненська громада – стала однією з 12-ти перших громад з 6-ти (Київської, Івано-Франківської, Одеської, Рівненської, Харківської, Херсонської) областей України, що приєдналася до Програми та наразі вже реалізовують основні проєктні активності. «Мріємо та діємо» – це 5-річна програма, спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни.

9 жовтня – урочисте відкриття та представлення БУР-табору у Рівному.

10 жовтня – виїздна екскурсія БУР-табору, ознайомлення учасників з Рівненщиною

В рамках БУР-табору  бібліотека проводить наступні заходи:

11 жовтня у рамках проведення волонтерського табору (Будуємо Україну Разом – БУР) у м. Рівне запрошуємо на зустрічі з відомими письменниками у Рівненській обласній бібліотеці для молоді, Київська, 18.

О 20.00 на Вас чекатиме дискусія «Право на вбивство» з відомою детективісткою Ксенією Циганчук.

null
 

О 21.00 на Вас чекатиме «Світ Нових Темних Віків» прев'ю до нового циклу книг Макса Кідрука.

null
 

Також (додатково анонсуємо) –

  • Перегляд кінофільму з Docudays UA (13 жовтня);
  • Тренінг по гендерній рівності (14 жовтня);
  • Урочисте закриття табору (16 жовтня).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews