У Рівненській області посилять правила пасажирських перевезень: на що слід звернути увагу

13.10.2021 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 У регіонах, де встановили «жовтий» «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки, посилюються правила для пасажирських перевезень. Це передбачено в змінах до постанови N1236, прийнятих Кабінетом Міністрів України вчора. Вони набудуть чинності 21 жовтня. 

Йдеться про автотранспорт на автобусних маршрутах, літаки та потяги у міжрегіональному сполученні. Зміни стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень. 

Як пояснила під час брифінгу координаторка із вакцинації в області Олена Гандзюк,  для таких перевезень водії, члени екіпажу та пасажирі повинні мати один із вказаних документів: 

  •  документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки; 
  • міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія); 
  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години. 

Ці правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень. 

Відповідальність за наявність таких документів у пасажирів, водіїв та членів екіпажу несе перевізник.

Разом із тим нові правила перевезень пасажирів між регіонами, які почнуть діяти з 21 жовтня, не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів, оскільки для них наразі не передбачена можливість оформлення COVID-сертифікату та отримання щеплення проти коронавірусної хвороби.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews