«Поблизу Рівного встановили сучасний пост автоматичного моніторингу якості повітря», - Олександр Ковальчук

14.10.2021 11:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У селі Городок поблизу Рівного зявився пост автоматичного моніторингу якості та чистоти повітря, аналогів якому немає в Україні. Його з власної ініціативи і власним коштом встановила компанія Kronospan Rivne .

Обладнання від австрійського виробника, вартістю понад 3 000 000 гривень, дозволить контролювати вміст шкідливих викидів підприємства.

Відтепер усі мешканці громади зможуть перевіряти показники онлайн, навіть не виходячи з дому.

«Наявність такого поста було однією з умов, яку ми висували до інвестора з самого початку нашої співпраці. Це те, що ми обіцяли громаді, екоактивістам. Першою умовою була відповідність екостандартам України, другою - Європейського Союзу, третя – саме встановлення обладнання, яке допоможе визначати якість повітря», - розповідає народний депутат від м. Рівне Олександр Ковальчук.

До кінця цього року пост буде безоплатно переданий у комунальну власність громади.

«Для мене як народного депутата важливо залучати інвестиції в регіон, але ще більш важливі - життя і здоров'я мешканців. Тому це чудовий формат співпраці бізнесу, влади і громади. І цьому прикладу мають наслідувати інші підприємства по всій Україні!», - зазначає Олександр Ковальчук.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews