П'ятнадцять шкіл Рівненщини отримали нові автобуси

17.10.2021 15:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
 

Шкільний автопарк Рівненщини поповнився новими транспортними засобами. Усі 15 автобусів вже передали у територіальні громади області.

«Завдяки синергії держава-область-громада на Рівненщині продовжує оновлюватися існуючий парк шкільних автобусів. Торік це 23 транспортні засоби, цьогоріч 15. І загалом вже маємо близько двох з половиною сотень автобусів. Приємно, що разом із будівництвом нових шкіл і доріг в рамках президентської програми "Велике будівництво", ми забезпечуємо громади новим шкільним транспортом. Усе в комплексі – це і є безпечний та комфортний доступ до освіти», – наголосив Віталій Коваль.

Також очільник Рівненщини подякував народним депутатам - Олександру Ковальчуку, Олександру Салійчуку та Олександру Аліксійчуку за постійну підтримку та взаємодію заради жителів області.

Важливість організації підвезення учнів та педагогічних працівників, які проживають за межею пішохідної доступності до закладів освіти, підкреслили голови територіальних громад.

«Шкільний автобус» дасть можливість покращити послуги з доставки дітей до навчальних закладів в населених пунктах, віддалених від центрів громад. Це дуже важливо для дітей, батьків, освітян, які працюють в громадах. Сподіваюсь, що надалі ця програма працюватиме ще успішніше, щоб шкільні автобуси отримали всі громади, які їх потребують», - зазначив голова Гощанської територіальної громади Микола Панчук.

Автобуси закуплені за кошти освітньої субвенції з держбюджету (понад 21 млн грн.), а також завдяки співфінансуванню громад.

Найбільше - 6 автобусів, попрямує у громади Вараського району, 5 – Рівненського, по два транспортні засоби поїдуть до шкіл Сарненського і Дубенського районів.

Прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews