«Створимо ліси разом»: працівники Управління поліції охорони в Рівненській області садили дерева

17.10.2021 15:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Працівники Управління поліції охорони в Рівненській області взяли участь в акції «Створимо ліси разом».

Хороших справ багато не буває. В цьому вкотре переконалися 16 працівників Управління поліції охорони в Рівненській області взявши участь в акції «Створимо ліси разом».

Здійснити ініціативу не завадила навіть дощова погода. Тож 12 жовтня співробітники Управління, на чолі з начальником – Михайлом Кононенком, вирушили на територію Малуського лісництва, що на Березнівщині. Там, на ділянці розміром 0,3 га, необхідно було посадити лісові культури: сосни та червоні дуби.

Справа ця нескладна, однак якщо не враховувати деякі особливості процесу, результат може виявитись невдалим. Саме тому перед початком роботи працівник лісництва Микола Гапон провів короткий інструктаж:

«Саджанці перед посадкою потрібно обов’язково опустити в спеціальний абсорбент. Він убезпечить дерева від шкідників та утримуватиме вологу допоки дерева почнуть рости. Далі спеціальним мечем необхідно зробити отвір, посадити саджанець та добре втрамбувати ґрунт, аби біля кореня не залишилось повітря. Також необхідно стежити, щоб корінь не був зігнутий чи пошкоджений».

Майстер-клас пройдено – гайда до роботи. Невеликий дощ лиш додавав ентузіазму:

«Дерева краще укоріняться», - підбадьорювали один одного активісти. Робота ішла жваво та енергійно. Дві тисячі саджанців було висаджено впродовж двох годин.

Треба сказати, відчуття від здійснення такої суспільно-корисної справи тяжко описати словами. Це - і радість, і гордість, і натхнення.

Своїми враженнями поділився ініціатор події - начальник Управління поліції охорони в Рівненській області Михайло Кононенко:

«Всі ми добре знаємо, що ліс – це справжнє багатство нашої країни. Переоцінити його екологічне значення просто неможливо. Саме тому кожна свідома людина повинна не тільки користуватися благами лісу, а й зберігати, дбати про нього і, звісно, відновлювати. Ми зробили хорошу справу і я певен, що це – тільки початок нашої співпраці з лісівниками».

Свою подяку працівникам Управління ПО висловив директор ДП «Березнівський лісгосп» Леонід Кльоп:

«Цьогоріч Малуським лісництвом висаджено близько 39 гектарів лісу. З вашою допомогою заліснена площа сьогодні збільшилась. Щиро дякуємо за активну позицію, небайдужість та розуміння важливості відновлення лісових насаджень».

Наостанок активісти зробили кілька світлин та домовились приїхати на заліснену ділянку через кілька років, аби побачити результат своєї роботи. Що ж, перші гриби зможуть вирости тут лиш через п’ять або й більше років. Це – немало. Отож, не гаймо часу, мерщій створювати ліси разом. Це – мега корисно та натхненно! Працівники Управління поліції охорони Рівненщини в цьому пересвідчились стовідсотково.

Ірина Кір’якова, прес-служба Управління поліції охорони в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews