Протиаварійні тренування рівненських атомників перенесено

20.10.2021 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Комплексні загальностанційні протиаварійні тренування, які були заплановані на Рівненській АЕС 19-20 жовтня, перенесено на 2-3 листопада. Під час тренувань за темою «Організація і порядок управління діями персоналу РАЕС при виникненні радіаційної аварії» буде змодельовано радіаційну аварію на енергоблоці №4 з елементами пожежогасіння.

Мета протиаварійних тренувань: перевірка готовності керівного складу та аварійних формувань РАЕС до дій у випадку виникнення аварії на підприємстві; удосконалення практичних навичок оперативного персоналу щодо виявлення, класифікації аварії, приведення органів управління, сил та засобів в готовність до дій з локалізації й ліквідації аварійної ситуації; організації і порядку проведення заходів протирадіаційного захисту персоналу, населення та навколишнього середовища; забезпечення функціонування системи оповіщення, зв’язку та інформаційного обміну в ході локалізації й ліквідації аварії.

До тренувань будуть залучені: керівний склад та персонал структурних підрозділів, Кризові центри та аварійні формування РАЕС, а також підрозділи Національної гвардії та ДСНС України, які залучаються для локалізації аварійних ситуацій на Рівненській АЕС відповідно до аварійних планів.

Також відбудеться практичне відпрацювання укриття в захисних спорудах цивільного захисту, проведення йодної профілактики, видачі респіраторів, здійснення евакуації, забезпечення публічної безпеки та порядку. У ході тренувань планується частково перекриття доріг до РАЕС зі сторони м. Вараш та с. Заболоття.

Пресслужба Рівненської АЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews