Махінації з землями дослідних господарств на Рівненщині набирають обертів

20.10.2021 18:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Минулого тижня СБУ викрила масштабну схему розкрадання державного майна на Рівнещині.
 
Про це повідомив народний депутат України (округ 153, Рівненщина), голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ Роман Іванісов:
 
«У дослідному господарстві «Білокриницьке», яке входить до Національної академії аграрних наук, передавали землі в оренду підприємцям (причому, разом з врожаєм!!!) що, як відомо, заборонено законом. Збитки держави від таких дій посадовців становили 5,5 млн грн, а безконтрольними з боку держави лишилися 1600 гектарів сільськогосподарських земель!
 
Тут я можу казати лише одне: НАРЕШТІ, крига скресла! Під час одного з моїх візитів в округ, до мене з подібною проблемою звернулися колишні працівники дослідного господарства «Тучинське» і місцеві жителі. Вони стверджували, що господарство фактично знищене, частина земель занепадає, тоді як іншу частину попри всі заборони керівництво здає в оренду. Обережно натякали, хто за цим стоїть і кому вигідно. Люди наполягали на розпаюванні, бо можуть, а головне - хочуть займатися сільськогосподарською діяльністю без шкоди для матінки-землі.
 
Звісно, це було б оптимальним рішенням дати селянам обробляти землі, які все одно «в застої». Тим паче, враховуючи тотальне безробіття на селі. Але на моє депутатське звернення у НААНУ заперечили вищевказане та запевнили, що землі ДГ «Тучинське» «у повному обсязі використовуються у сільськогосподарському виробництві та науковій діяльності для виконання статутних завдань». Згадали закон. Який самі ж і порушують.
 
Недовго чекаючи, я звернувся до голови Нацполіції Ігоря Клименка з проханням перевірити законність діяльності дослідного господарства «Тучинське» Інституту сільського господарства Західного Полісся НААНУ.
 
Дякую правоохоронцям, що взялися за це корупційне «кодло». Маю сподівання, що розслідування протиправної схеми у ДГ «Білокриницьке» - це лише старт. І незабаром буде належна реакція на те, що відбувається у «Тучинському» й інших дослідних господарствах Рівненщини, землі яких з потужного наукового потенціалу перетворилися на заробіток для обраних».
 
null
 


null
 

null
 

null
 



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews