У Рівненській АЕС провели конкурс серед водіїв

22.10.2021 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

До Дня автомобіліста і дорожника у транспортному цеху РАЕС вже за усталеною традицією відбувся конкурс професійної майстерності серед водіїв автотранспорту підприємства без вікового обмеження.

Щорічний конкурс проводиться з метою підвищення рівня кваліфікаційної підготовки, вдосконалення майстерності та розвитку культури безпеки серед водіїв електростанції. У змаганнях взяли участь 12 представників професії.

Теоретичний етап передбачав перевірку знань за правилами дорожнього руху та щодо надання домедичної допомоги. Питання охоплювали основні положення законодавства, нормативів і стандартів, що регламентують безпеку дорожнього руху, діючих нормативних актів у галузі надання домедичної допомоги, робочих інструкцій водіїв. Практичний етап дозволяв оцінити навички фігурного водіння автомобіля через заїзди на стоянку та колію, тунельний поворот та складний розворот, естакаду, паркування в обмеженому просторі, рух з перестроюванням, естафету, буксирування та зупинку на стоп-лінії. При оцінюванні журі у складі представників цеху, його профспілкового комітету та відділу організації підготовки і ліцензування персоналу навчально-тренувального центру враховувало досконалість виконання фігур, дотримання встановленої швидкості, правил дорожнього руху й вимог охорони праці.

...

За словами інженера з безпеки руху ТрЦ Олександра Шулипи, цьогорічна програма конкурсу зазнала значних змін. «Вперше перевірялись теоретичні знання конкурсантів з надання домедичної допомоги, що є важливою навичкою для працівників цеху. Також під час практичного етапу відпрацьовано декілька нових фігур, змінено транспортний засіб, яким вони виконувались, та конфігурацію маршруту. Вперше за останні кілька років ми бачимо таку велику кількість учасників, які виявили бажання проявити себе, що говорить про значну мотивованість персоналу показати власну майстерність», – коментує Олександр Шулипа.

 

 

За підсумками конкурсу кращим водієм названо Ігоря Матвійчука. Призери нагороджені медалями, дипломами та грошовими винагородами, а володар першого місця отримав також можливість підвищити власну класність. Цьогорічний переможець показав найкращий результат у теорії та ввійшов у трійку кращих на практиці. На Рівненській АЕС чоловік працює 5 років та має 13 років загального стажу водіння. Ігор Матвійчук розповідає, що пішов слідами батька, який також працював водієм транспортного цеху РАЕС.

 

...

«Першим автотранспортом, яким керував на підприємстві, був вантажний автомобіль та вже як три роки я воджу автобус. Це, як і будь-яка інша на електростанції, відповідальна робота. Переконаний, важливо володіти знаннями ПДР та, тим паче, знати як допомогти врятувати здоров’я чи життя людини у випадку екстреної ситуації. У конкурсі беру участь вже вдруге та цього разу покращив свій результат з 2-го на 1-ше місце. Я довів собі, що спроможний на більше. Сподіваюся, підняти клас водіння до першого та бути першокласним водієм», – ділиться враженнями Ігор Матвійчук.

 

Варто зазначити, що напередодні було визначено й кращого водія серед молодих працівників Енергоатома за результатами галузевого конкурсу профмайстерності. Ним став водій транспортного цеху РАЕС Владислав Верба. Своїми професійними здобутками працівники цеху доводять не лише високий професіоналізм, але й прихильність до культури безпеки та прагнення до розвитку як особистого, так і усього підприємства.

Пресслужба Рівненської АЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews