«Міській владі Рівного байдуже на безпеку дітей?», - Олександр Ковальчук

29.10.2021 07:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Цього року два навчальних заклади Рівного отримали державне фінансування на встановлення пожежних сигналізацій.

Це частина субвенції на соціально-економічний розвиток міста, про яку поклопотав народний депутат від м. Рівне Олександр Ковальчук.

На капітальний ремонт пожежної сигналізації у ЗОШ І-ІІІ ступенів № 24 виділили 880 549 грн, для дитсадка №44 - 423 470 грн. І хоча вони надійшли на казначейські рахунки ще в червні цього року, роботи не розпочалися ще й досі, адже тендери проводилися тричі і тричі пропозиції учасників були відхилені. 

«Я не просто схвильований, я обурений! Адже якщо до кінця року міська влада не забезпечить проведення тендерів і підрядники не встигнуть провести роботи, то кошти платників податків, залучені мною в місто, повернуться до державного бюджету! Директори б’ють на сполох! Хто буде нести за це відповідальність?!», - запитує народний депутат Ковальчук.

До слова, влітку цього року у Рівному перевіряли стан пожежної безпеки в навчальних закладах міста. І майже в кожному з них виявили порушення - із 78-ми закладів освіти Рівного пожежна сигналізація працювала лише в п'яти.

«У місцевому бюджеті грошей на це, як завжди, не вистачає, тому серед коштів, які я цього року допоміг залучити в місто як народний депутат, - частина була виділена саме на капремонт систем пожежної сигналізації в закладах освіти. Тому звертаюся до міської влади м. Рівне з проханням звернути увагу на цю ситуацію!», - написав нардеп на своїй сторінці у Facebook.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews