Рівненщина: кому можна буде користуватися громадським транспортом?

31.10.2021 09:41   Джерело: suspilne.rivne
Опубліковано : Новини Рівненщини
 
За останні сім днів станом на вечір 29 жовтня на Рівненщині захворіли на ковід 5421 людина. Найвища динаміка захворюваності, за інформацією головного санлікаря області Романа Сафонова, спостерігається у Вараській, Городоцькій, Дубровицькій, Млинівській, Гощанській, Сарненській, Здовбицькій, Корецькій, Клеванській громадах.
 
Повідомляє suspilne.rivne

"Показники завантаженості ліжок у медзакладах є критичними. Це дозволяє клопотати про введення додаткових ліжок. Але ресурси не є безмежними, тому першочергово потрібно ввести більш жорсткий карантин до повного локдауну", – зазначив начальник обласного меддепартаменту Олег Вівсянник.

До повного перепрофілювання, за словами Вівсянника, повинні бути готові в разі необхідності Сарненська, Костопільська, Гощанська, Клеванська, Дубенська лікарні, а також центральна міська лікарня у Рівному.

"Перемовини також ведемо і з дитячою міською лікарнею. Крім того, звертаємось до Нацполіції, де є стаціонар на 60 ліжок і 40 кисневих точок, для можливості збільшення ліжкового фонду для рівнян", – додав посадовець.

За словами начальника обласного управління інфраструктури Федора Мисюри, ситуація з перевезеннями також є критичною. На засіданні ТЕБ та НС він запропонував не зупиняти транспорт, а провозити лише вакцинованих пасажирів.

"Відповідальність за наявність сертифікату покладається на пасажира. Водій не може контролювати сертифікати, він відповідальний за безпеку руху", – зауважив Мисюра.

Як повідомив голова ОДА Віталій Коваль за підсумком засідання, користуватися громадським транспортом зможуть люди із ковід-сертифікатом про вакцинацію, пасажири з негативним результатом ПЛР чи експрес-тесту, які діють 72 години.

"Така ж рекомендація керівництву територіальних громад щодо перевезення пасажирів на території населених пунктів в межах тергромад", – зазначив Коваль.

Обмеження щодо перевезення невакцинованих почне діяти із вівторка, 2 листопада. Аналогічні правила діють з 21 жовтня на міжобласних маршрутах.

Рішення щодо обмежень у Рівному приймає міська комісія ТЕБ і НС. Цього тижня там встановили заборону на безоплатне перевезення пільговиків у пікові години, тобто до 10:00 та з 16:00.

Джерело: suspilne.rivne 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: suspilne.rivne