Більшість дитсадків Вараша недоукомплектовані. Яка причина

05.11.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У Вараші вісім із десяти дошкільних закладів освіти мають недостатню наповненість груп.

За словами начальника Управління освіти Олени Корень, така ситуація склалася з ряду об’єктивних та суб’єктивних причин.

"Суб’єктивними причинами є те, що дійсно у нас дуже багато закладів, особливо у м-р Будівельників, де мала кількість дітей. А об’єктивні – не всі батьки хочуть в умовах COVID-19 вести дітей до ДНЗ. Сьогоднішня наповненість груп вчергове підтверджує, що народжуваність у місті справді зменшується. 3-5 років тому заклади дошкільної освіти були переповнені. Нині ж найкраща ситуація тільки у закладах дошкільної освіти №8 (244 вихованці) та №6 (214 вихованців), найменша кількість дітей у закладі дошкільної освіти №1 – 100 вихованців. Загалом, вісім ДНЗ у Вараші можуть прийняти дітей. Без електронної черги – батьки можуть привести своїх дітей. У багатьох закладах міста буває таке, що кількість дітей у групі може бути меншою, ніж кількість працівників на одну групу", – відмічає Олена Корень.

Зауважимо, відповідно до ЗУ "Про дошкільну освіту", групи у закладах дошкільної освіти формуються за віковими ознаками. Наповнюваність груп у таких закладах становить для дітей віком до одного року - до 10 осіб; для дітей віком від одного до трьох років - до 15 осіб; для дітей віком від трьох до шести (семи) років - до 20 осіб.

Пресслужба Вараської міської ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews