Верховна Рада збільшила бюджетні видатки поточного року на кисневі станції

05.11.2021 21:48   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
800 млн грн - на кисневі станції. Верховна Рада збільшила бюджетні видатки поточного року для придбання та встановлення кисневих станцій в опорні заклади охорони здоров’я.
 
Відповідний законопроект № 5460 ухвалено народними депутатами в цілому. Підтримка від усіх фракцій. Про це повдомив народний депутат України Роман Іванісов (округ 153, Рівненщина):
 
«Це дуже важливий крок, на необхідності якого я неодноразово наголошував.
Відтак, на централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів закладено 650 млн грн.
Субвенція місцевим бюджетам на ці цілі складає 150 млн грн.
 
Закликаю усіх очільників областей, профільних управлінь і департаментів, голів громад відповідально поставитися до використання грошей. І не дай Боже, антикорупційному комітету дізнатися про факти корупції в регіонах по цьому питанню!
 
Водночас, сертифікація кисневих станцій, які завозяться в Україну як гуманітарна допомога, займає до 5 місяців часу. Наприклад, така ситуація склалася у нас на Рівненщині.
 
Але це найтерміновіша і найнеобхідніша наразі допомога закладам охорони здоров‘я і хворим українцям! Тому дуже важливо, щоб уряд розглянув можливість пришвидшення сертифікації. З чим і звернулися до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля».
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews