Ліси на Рівненщині фактично інвентаризували. Водні об’єкти – в процесі

05.11.2021 22:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
 

На Рівненщині триває інвентаризація водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності області. Лісівники фактично вже завершили цей процес.

Про це йшлося під час онлайн-наради під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова. Нашу область на нараді представили голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та його заступник Ігор Тимошенко.

«Завдання щодо інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності області було визначене Рішенням РНБО України «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади» та вступило в дію відповідно до Указу Президента України навесні цього року. Головною ідеєю в питанні інвентаризації є з‘ясувати, скільки насправді ресурсів – водних, лісових, земельних є в громад Рівненщини. Результат цього - правильне використання ресурсами у громадах», - каже голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

На засіданні також проаналізували кроки, що вже здійснені в області для виконання зазначеного завдання, озвучили проблемні питання проведення інвентаризації.

«Під час онлайн-засідання спільно ми напрацювали подальші плани щодо координації дій ОДА, РДА та територіальних громад із представниками управління Держгеокадастру, регіонального Офісу водних ресурсів, податківцями, лісівниками та іншими фахівцями, які наділені повноваженнями у цій сфері. Було наголошено на необхідності налагодження роботи комісій на місцях», - зазначає заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Як поінформував директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Костянтин Мокляк, в області вже провели позапланову інвентаризацію нерухомого державного майна, яке знаходиться в сфері управління облдержадміністрації. Разом з тим, ведеться інвентаризація комунального майна.

Начальник Регіонального офісу водних ресурсів Ігор Мосійчук повідомив, що також направлено листи до територіальних громад щодо проведення інвентаризації водних об’єктів і гідротехнічних споруд з використанням рекомендованих Держводагентством форм актів інвентаризації водних об’єктів (річок, струмків, водосховищ, ставків, озер, тощо) та гідротехнічних споруд.

Додамо, що для організації процесу інвентаризації вищезгаданих об’єктів, в області діє відповідна комісія.

Прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews