У Бугрині відбулися масштабні змагання з мотокросу

15.11.2021 17:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

На Відкритий чемпіонат Рівненської області з мотокросу приїхали спортсмени з різних куточків України: 54 учасники включно з наймолодшими.

«Це перше змагання такого масштабу на цій трасі», - прокоментував лідер Рівненського «УДАРу» Валентин Демчук, який завітав на спортивний захід, щоб підтримати його організаторку, свою однопартійку Ірину Білошицьку.

Нагадаємо, ще в серпні в Бугрині Рівненської області відкрили трасу для мотокросу. З березня фотогурток існував без траси, відтак у Гощанській громаді регулярно підіймалося питання відсутності можливостей для любительського та професійного спорту.

Упродовж року громадська діячка Ірина Білошицька намагалася звернути увагу місцевої влади та громади на питанні підтримки спорту. «У Бугрині започатковано мотогурток. У селі, якому буде чим пишатися – якщо громада підтримає свого спортсмена», - написала на власній сторінці у Фейсбук Ірина Білошицька у березні. Відкриття гуртка було справжнім святом для юнацтва – але гурток розпочав свою роботу без будь-якої бази. Нарешті, 23 серпня, в Бугрині було відкрито трасу для мотокросу, в той самий день відбулися любительські змагання Відкритого кубку Бугринської громади з мотокросу.

Вже у листопаді в Бугрині відбувся Відкритий чемпіонат Рівненської області з мотокросу. Змагання стали можливими завдяки зусиллям Ірини Білошицької, яка виступила організатором та головним меценатом заходу.

«Дякую Ірині Білошицькій, моїй однопартійці, за відмінну організацію. Для Гощанської громади (та шо там, для всієї Рівненщини!) - це знакова подія!

Спортсмени - великі молодці. Мусимо визнати, що український спорт - суцільне випробування для його учасників. Такі діячі, як Ірина Білошицька силою власних зусиль дають юнацтву старт у велике спортивне життя!

Від мене 100 літрів пального для учасників, які приїхали здалеку. Підтримуємо, вболіваємо, захоплюємося!», - написав на своїй сторінці у Фейсбук Валентин Демчук, лідер Рівненського «УДАРу».

Ірина Білошицька подякувала всім гостям заходу і обіцяла масштабувати подію. Відчуває, що траса в Бугрині, мотогурток – це частина життя мешканців Гощанщини. «Якщо наразі можливостей для спорту в Україні обмаль, я створюватиму їх власноруч», - заявила Ірина Білошицька, - «Можливості для молоді займатися спортом – запорука зміцнення всієї нашої громади. Також дякую за високі досягнення Арсену Троцюку – наймолодшому вихованцю керівника фотогуртка «Бугрин» Василя Попіка, який нині здобув перемогу у своїй категорії.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews