«Влада хоче підтримати сфери економіки, які найбільше постраждали від карантину», - рівненський нардеп про виплату 1000 грн

17.11.2021 19:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19 українці незабаром зможуть отримати від держави 1 тис. грн.

На думку народного депутата від м.Рівне Олександра Ковальчука, обіцяна президентом тисяча гривень для вакцинованих від коронавірусу українців послужить стимулом зробити щеплення для тих, хто вагався, чи це робити. А також це допоможе уникнути введення в країні повного локдауну, економічні збитки від якого значно будуть значно більшими.  

“Тисяча заради порятунку нації. Це мало чи багато? Риторичне питання. Вирішувати, звичайно, вам. Але передусім влада хоче підтримати ті сфери економіки, які найбільше постраждали від карантинних обмежень: культуру, спорт, транспорт. Подумайте самі: якщо ці гроші будуть витрачені просто на споживання – найчастіше на імпортні товари, то Україна як держава від цього нічого не виграє”, - повідомляє нардеп на своїй сторінці у Facebook.

Також він зазначає, що попри повідомлення у медіапросторі, виплата не буде оподатковуватись. Люди отримають саме тисячу гривень, а не менше.

А також ця виплата не впливатиме на розрахунок субсидії – це буде окремо прописано у відповідному законі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews