Прокуратура у суді відстоює інтереси жителів Володимирецької громади

18.11.2021 00:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Вараська окружна прокуратура звернулась до суду з позовом в інтересах держави про стягнення на користь Володимирецької селищної ради  390 тис. грн несплаченої орендної плати за користування земельною ділянкою.

Як встановлено прокурором, у квітні 2016 року  фізична особа отримала право власності на нерухоме майно, розміщене на земельній ділянці комунальної власності. Однак, власник майна не уклав з органом місцевого самоврядування договір оренди землі, та користувався нею безкоштовно, внаслідок чого Володимирецька селищна рада недоотримала 390 тис. грн. 

Земля – одне з основних джерел доходу бюджетів громад, втім органи місцевого самоврядування не завжди приділяють цьому питанню належну увагу, втрачаючи можливості для наповнення своєї казни. Приміром, вказаної суми вистачить на заміну вікон у дитячому садку на території цієї селищної ради.

На даний час позов прокуратури перебуває на розгляді у суді.

За матеріалами Вараської окружної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews