Більше 20 сіл на Рівненщині підключили до швидкісного інтернету

19.11.2021 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

32 соціальні заклади у 24 селах Рівненщини під'єднано до швидкісного інтернету в межах проєкту «Інтернет-субвенція». 

Відтепер школи, будинки культури, бібліотеки дванадцяти громад області під’єднано до мережі.

Загалом у рамках проєкту «Інтернет-субвенція» Міністерства цифрової трансформації України для Рівненщини передбачено понад 15 мільйонів гривень. Таким чином, доступ до оптичного інтернету вперше отримають мешканці майже 100 сіл у 34 громадах. А до мережі під’єднають понад 250 соціальних закладів.

«Плануємо, що всі громади, які беруть участь у проєкті, матимуть якісний інтернет вже до кінця грудня. Тим часом до кінця 2022 року заклади соцсфери користуватимуться ним безоплатно. Цей проєкт реалізовується максимально відкрито. А за перебігом тендерів можна стежити в режимі реального часу за допомогою онлайн-дашборду. Там показано детальну інформацію про кожну закупівлю», — пояснила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило.

В областях проєкт «Інтернет-субвенція» координують СDTO ОДА та їхні команди. Вони допомагають реалізувати масштабну ціль — 95% населення, соціальних об'єктів і головних автошляхів України покрити швидкісним інтернетом.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews