Верховна Рада України ухвалила ковідні закони

19.11.2021 11:49   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Верховна Рада України ухвалила закон, який дозволить швидко закупити обладнання для кисневих станцій. 800 млн грн на це ми передбачили змінами до бюджету поточного року.
 
До кінця карантину закупівля кисневих установок, станцій та необхідного для встановлення обладнання відбуватиметься за спрощеною процедурою, аби якомога швидше важливий для хворих кисень з‘явився у лікарнях. Про це повідомив народний депутат України (округ 153, Рівненщина), голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ Роман Іванісов: 
«Друзі, знову понад 20 тисяч нових випадків, знову величезна кількість смертей наших співгромадян за добу… Очікуваного спаду немає, вітчизняна медична система не завжди і не всюди витримує. Насамперед, через відсутність необхідного кисню для тяжкохворих.
Сьогодні ухвалили закон, який дозволить швидко закупити обладнання для кисневих станцій. 800 млн грн на це ми передбачили змінами до бюджету поточного року. До кінця карантину закупівля кисневих установок, станцій та необхідного для встановлення обладнання відбуватиметься за спрощеною процедурою, аби якомога швидше важливий для хворих кисень з‘явився у лікарнях.
Також у першому читанні проголосували за законопроект, яким надається допомога в розмірі 1 тис. грн усім вакцинованим двома дозами громадянам України. Почати виплати заплановано з 19 грудня 2021 року.
За словами Міністра охорони здоров‘я Віктора Ляшка, від 1 листопада підвищуються і виплати медикам, які працюють у стаціонарі з хворими на ковід. Відповідне рішення ухвалено урядом учора, 17 жовтня.
Бережіть себе і будьте здорові!» 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews