Троє українців підкорили досі неприступну вершину в Гімалаях: один із них - уродженець Рівненщини

19.11.2021 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Троє українських альпіністів 6 листопада піднялись на досі неприступну вершину гори Аннапурни III в Гімалаях.

Один із учасників експедиції – уродженець міста Вараш Микита Балабанов, – інформує кореспондент Район.Вараш.

Окрім Микити Балабанова, який нині мешкає у столиці, високогірне ребро, яке досі залишалось неприступним, підкорили черкащанин В'ячеслав Полежайко та киянин Михайло Фомін.

Відомо, що альпіністи подолали неприступне південно-східне ребро гори висотою 7 555 метрів. Щобільше – вони пройшли 2800 метрів стіни у Гімалаях, яку до них не підкорював ніхто.

Нагадаємо: Микита Балабанов народився 11 вересня 1989 у Вараші. Він відомий український альпініст, володар Золотого льодоруба 2016 — престижної альпіністської нагороди за першопроходження вершини Талунг (7 349 м) та чемпіон світу у висотному класі по версії ЕАМА.

Довідково:

Аннапурна III розташована в Непалі. Третя за висотою гора гірського масиву Аннапурна. Вершина розташована практично у центральній частині цього масиву. За висотою гора посідає 42 місце в світі.

Уперше на ребро у 1981 році спробували піднятися британці Нік Колтон і Тім Ліч. Вони дійшли до позначки 6500 метрів, однак команда змушена була повернутися вниз через проблеми з акліматизацією.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews