Завершив працювати влітку цього року: пішов з життя екс-директор однієї зі шкіл Рівного

23.11.2021 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Відійшов у вічність Іван Стефанович Віднічук, колишній директор Рівненської ЗОШ N28. З посади керівника він пішов улітку, віддавши двадцять восьмій школі двадцять вісім років, а освітянській ниві - 47!..

Годинник його життя зупинився, не дочекавшись ніяких ювілеїв...
Сумуватимуть за ним дерева, посаджені біля школи дбайливими руками господаря, плакатиме червоними слізьми калина - багато праці й багато любові він віддав цій школі... По-іншому не вмів, не міг.

Педагогічна діяльність молодого вчителя фізики, випускника РДПІ, розпочалася із Криму.
У 1982 році Іван Віднічук переїхав із сім'єю в Рівне. Був заступником директора текстильного технікуму, а в 1993 - став директором ЗОШ N 28.

Мав чимало нагород і визнань: "Відмінник освіти України" (1997), лауреат рейтингу "Золота фортуна" (2000), "Кращий директор школи" (2009-2010н.р.). Під його керівництвом заклад також отримував високі статуси в освітянській галузі міста: "Гордість міста "(2007), "Найуспішніший навчальний заклад" ( 2010). Іван Стефанович завжди пишався своїми випускниками, радів успіхам учнів і педагогів, прагнув, щоб його школа була найкращою, найзатишнішою.
Вболівав, виборював, хвилювався, горів, віддавався роботі. Двадцять восьма школа стала його другою домівкою, частиною його щирої поліської душі!

Був вимогливим і принциповим, надійним і переконливим. Любив у всьому порядок. Мав гарне почуття гумору. Писав вірші.

Усі дієслова в минулому... Але образ гарної людини й успішного керівника житиме в пам'яті колег, випускників, жителів мікрорайону.

За матеріалами Управління освіти Рівного


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews