У Клеванській та Зорянській територіальних громадах відремонтували будинки культури

27.11.2021 12:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
На Рівненщині у Клеванській та Зорянській територіальних громадах відремонтували будинки культури. Основна проблема будівель - зіпсовані від старості дахи.
 
Позафракційний, Про це розповів народний депутат України (округ 153, Рівненщина),
голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ Роман Іванісов:  
 
«Основна проблема будівель - зіпсовані від старості дахи. Протікання робили багато біди приміщенням, а, відповідно, і відвідувачам. Радий, що у цьому році вдалося зробити капремонт дахів
будинків культури у селищі Клевань та селі Дерев’яне. Майже 3 млн грн предбачив для цього у видатках субвенції на соціально-економічний розвиток.
 
У будинку культури села Дерев‘яного нова покрівля майже готова. Сама будівля - 1965-го року, і за капітальний ремонт даху з того часу ніхто не брався. Але місцеві жителі, діти люблять організовувати тут свята, займатися у гуртках. Враховуючи, що у селі немає ані школи, ані садочка, єдиним притулком є саме будинок культури. Окрім того, тут розташована сільська бібліотека і ФАП.
У Клевані теж замінюють покрівлю. Тут чекають якнайшвидшого закінчення робіт і готуються святкувати День Святого Миколая.
 
Віталій Ваколюк, заступник Клеванського селищного голови, стверджує, що після ремонту даху зможуть приступити до локальних внутрішніх робіт і відновити заняття в гуртках. Танцювальні, спортивні секції, гурток шашек і шахів, духовий оркестр збирають у Клеванському будинку культури близько 100 дітей та дорослих.
 
До речі, будівля у Клевані ще старіша. Її було збудовано у 40-х роках минулого століття. А розташована в унікальному парку з реліктовими дубами, яким вже по 200 років».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews