Новий ЦНАП у Костополі. Коли він відкриється

30.11.2021 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

213 адміністративних послуг, електронна черга, комфортні умови для відвідувачів та безперешкодний доступ для маломобільних груп населення – таким буде оновлений ЦНАП у Костополі. Наразі триває реконструкція приміщення. Відкриття ж Центру планується на кінець року.

На якому етапі роботи на об’єкті, під час робочої поїздки перевірила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило.

На сьогодні адміністративні послуги жителі Костопільської громади отримують у приміщенні міськради.  Однак воно не було пристосоване під потреби ЦНАПу. Крім того, бракувало площ. Натомість вже невдовзі ситуація зміниться.

Річ у тім, що громада отримала більше 2 мільйонів гривень державну субвенцію на розвиток мережі ЦНАПів. Ще понад 880 тисяч гривень виділили з місцевого бюджету.

«Роботи з реконструкції приміщення для ЦНАПу розпочато у вересні цього року. Його площа розшириться з 80 до 295 метрів квадратних, - розповів заступник міського голови Костополя Юрій Кузнюк. – Тут надаватимуть послуги, найнеобхідніші для місцевих мешканців: в сфері соціального захисту, земельних відносин, будівництва, реєстрації місця проживання, нерухомості, бізнесу та громадських організацій, видачі паспортів у формі ID картки».

Загалом тут планують обслуговувати понад  44 тисячі місцевих жителів.

«Доступ до адміністративних послуг повинні мати мешканці кожної громади, – прокоментувала  заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. -  Костопільська громада – доволі чисельна. Тож умови обслуговування жителів повинні бути на належному рівні. Реконструйоване приміщення ЦНАПу дозволить це забезпечити. Люди мають витратити тут мінімум часу та отримати максимально якісну послугу».

Загалом цьогоріч для Рівненської області з державного бюджету на розвиток мережі ЦНАПів виділили понад 14 мільйонів гривень. Гроші передбачили для 7 громад: Радивилівської, Здолбунівської, Острозької, Бокіймівської, Дубенської, Вараської, Костопільської.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews