Департамент соцполітики незабаром запрацює у Рівному. Які його повноваження

01.12.2021 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

На сесійному засіданні 18 листопада 2021 року депутати Рівненської міської ради затвердили Положення про Департамент соціальної політики Рівненської міської ради.

Зазначимо, що основними повноваження Департаменту є:

· забезпечення надання державних гарантій щодо соціального захисту мешканців Рівненської міської територіальної громади;

· здійснення заходів соціальної підтримки і надання встановлених законодавством пільг і соціальних гарантій;

· виконання відповідних комплексних місцевих програм соціального характеру;

· розвиток співпраці з громадськими організаціями ветеранів та осіб з інвалідністю, залучення їх до виконання соціальних програм і відповідних заходів;

· організація надання населенню соціальних і реабілітаційних послуг через надавачів цих послуг;

· забезпечення соціального та правового захисту сім’ї та дітей, оздоровлення і відпочинку дітей;

· впровадження ініціатив щодо здійснення заходів спрямованих на запобігання домашньому насильству, протидії дискримінації за ознакою статі, протидії  торгівлі людьми та забезпечення рівності прав чоловіків і жінок;

· впровадження нових методів визначення потреб мешканців територіальної громади в соціальних послугах та вжиття заходів із розвитку і покращення якості надання соціальних послуг, зокрема, через залучення надавачів соціальних послуг недержавного сектору;

· ініціювання пропозицій щодо соціального розвитку Рівненської міської територіальної громади та впровадження їх реалізації.

 

Для виконання покладених завдань в структурі Департаменту будуть утворені три управління:

-Управління державних соціальних програм,

-Управління соціальних гарантій та розвитку соціальної сфери,

-Управління соціальних виплат та персоніфікованого обліку.

Разом з тим, з метою забезпечення виконання нормативно-правових актів у сфері надання соціальних послуг внесені зміни до Положення про Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Рівного і Переліку соціальних послуг, умов їх надання структурними підрозділами Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Рівного, а саме:

1. Визначено перелік соціальних послуг, що надаються відділеннями Територіального центру: догляд вдома; соціальна адаптація; соціальна профілактика; натуральна допомога; консультування; представництво інтересів; інформування; екстрене (кризове) втручання; транспортні.

2. Узгоджено порядок подання заяв і документів, отримання інформації та документів, необхідних для прийняття рішення, а також умови прийняття рішення про надання соціальних послуг і укладання договору.

3. Затверджено умови надання соціальних послуг (безоплатно, платно, диференційовано).

Конкретизовані вимоги щодо умов надання соціальних послуг  відділеннями Територіального центру.

5. Зазначені умови за якими припиняється надання соціальних послуг.

6. Деталізовано перелік документів, які зберігаються в особовій справі та терміни їх поновлення.

Пресслужба Рівненської міської ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews