Рівненська майстриня стала лауреаткою Всеукраїнської премії

02.12.2021 17:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Ніна Рабчевська - керівниця народного аматорського фольклорного ансамблю «Берегиня» будинку культури села Крупове Дубровицької міської ради Сарненського району нагороджена Всеукраїнською Премією за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини.

Вручення нагороди за підсумками 2021 року відбулося в Києві рамках Всеукраїнської конференції на тему: «Імплементація Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини: підсумки та перспективи». Нагороду народній майстрині вручила заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Міністерства культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва.

Ніна Рабчевська є Заслуженою майстринею народної творчості України, членом Спілки майстрів народного мистецтва України та відома тим, що володіє та зберігає унікальну техніку «серпанкового ткацтва», притаманну давнім традиціям Рівненського Полісся.

Разом з майстринею участь у конференції взяли директор комунального закладу «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради Ірина Рачковська та начальниця управління культури і туризму облдержадміністрації Любов Романюк.

До слова, уже втретє майстри з Рівненщини стають лавреатами Премії. Окрім Ніни Рабчевської, таке визнання вже мають Домінікія Чекун та Віктор Ковальчук, які досліджують та популяризують поліський фольклор.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews