Підтримку освіти та медицини на Рівненщині від держави в наступному році доведеться скоротити

01.12.2021 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Обласний бюджет на 2022 рік формуватимуть і затверджуватимуть у непростих умовах. Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (голова Ігор Ясенюк).

Депутати зокрема аналізували прогноз головного фінансового документа Рівненщини на 2022-2024 роки. Як стало відомо, вже з 2022 року додаткові дотації з державного бюджету на фінансування закладів освіти та охорони здоров’я скоротяться.  

Як розповіла директор департаменту фінансів Рівненської облдержадміністрації Лідія Біляк, йдеться про всі видатки, окрім зарплати педпрацівників освітніх закладів і поточних видатків охорони здоров’я. Відповідно до Бюджетного кодексу, обсяг вказаних дотацій зменшено вдвічі - усім місцевим бюджетам України. При цьому, за словами Лідії Біляк, є тенденція до цілковитого скасування цієї дотації.

Загалом члени комісії розглянули 11 питань порядку денного, низка з яких стосувалася звернень розпорядників бюджетних коштів щодо перерозподілу асигнувань та внесення змін до кошторисних призначень.  

Також депутати підтримали зміни до розподілу коштів бюджету розвитку на здійснення заходів із будівництва, реконструкції і реставрації, капітального ремонту об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами та іншими капітальними видатками у 2021 році, та міжбюджетні трансферти.

У ході обговорення питань порядку денного члени комісії зосередили увагу і на ситуації з опаленням в комунальних закладах області. До сесії депутати прагнуть почути детальний аналіз вартості енергоносіїв для кожної з таких установ.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews