Верховна Рада ухвалила Бюджет України на 2022 рік

03.12.2021 12:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
За словами народного депутата від м.Рівне Олександра Ковальчука, наступного року передбачається рекордне фінансування сфери охорони здоров’я - 197 млрд грн.
 
У бюджеті на 2022 р. передбачили підвищення заробітної плати медпрацівникам (для лікарів заклали до 20 тисяч грн, а середнього медперсоналу – до 13,5 тисяч грн), а також кошти на розвиток інфраструктури системи охорони здоров'я - це і кошти на закупівлю нового обладнання для лікарень та лабораторій, реконструкцію 48 багатопрофільних клінічних лікарень, проведення трансплантацій, на вакцину від COVID-19 та інше. 
 
"Я поставив міністру фінансів Сергію Марченку питання, яке мене хвилює чи не найбільше - щодо медицини. Пандемія коронавірусу показала важливість адекватного фінансування медичної сфери. На жаль, до неї наша держава не могла цим похвалитися. 
 
А також мене цікавило спрямування коштів (по 1000 грн) як стимулюючий фактор вакцинуватися для населення, адже вважаю вакцинацію єдиним способом захистити та зберегти людські життя і справді переконаний, що ці кошти можуть мотивувати людей вакцинуватися.
 
Почув від міністра, що кошти в бюджеті на це передбачені і достатній обсяг ресурсів для цього є", - написав депутат на своїй сторінці у Facebook.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews