Операція «Полісся». Сотня учбових порушників штурмувала українсько-білоруський кордон на Рівненщині

04.12.2021 10:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся» триває. Сьогодні на Рівненщині учасники операції тренувалися стримувати численні групи порушників держрубежу. 

За легендою об’єднаних тактико-спеціальних навчань, прикордонники отримали інформацію про те, що на території Білорусі, на автодорозі неподалік від українського кордону з’явилося близько сотні нелегалів. Потенційні порушники пішки рухаються у напрямку пункту пропуску «Городище». Про ризик масового прориву доповідають у Міжрегіональний координаційний штаб, який організовує реагування на обстановку та координує дії різнорідних сил та засобів, задіяних до об’єднаного тактико-спеціального тренування.

На ділянку висуваються резерви, залучаються групи стримування, кінологічні групи, перекладачі-переговорники, фахівці повітряного моніторингу, рятувальники, медичний персонал...

Учбові нелегали діляться на групи, намагаються прорватися у пункті пропуску та поза ним. Вони ламають інженерні загородження, пробують зламати стрій правоохоронців, розпалюють вогонь, застосовують каміння, гілки, палиці. У той самий час на кордоні та в тилових районах учасники операції «Полісся»: прикордонники, гвардійці, поліцейські, міграційники, співробітники СБУ, представники місцевої влади відпрацьовують різні алгоритми дій. Представники усіх залучених суб’єктів виконують завдання за призначенням заради досягнення єдиної мети.

Керівник Міжрегіонального координаційного штабу полковник Владислав Бліндюк подякував усім учасникам тренувань, які чітко відпрацювали усі визначені завдання. Він наголосив, що цьому передувала напружена підготовка, завдяки якій кожен учасник зміг зрозуміти свою роль і місце у загальному службовому порядку. І якщо на кордоні виникне уже не навчальна ситуація, ці вміння і злагодженість допоможуть усім залученим органам якісно та ефективно реагувати на неї.

Нагадаємо, що спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся», яка розпочалася 23 листопада, проходить у всіх п’яти областях, що межують  з Білоруссю.

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews