Олександр Ковальчук роздав у Верховній Раді булочки, які спекла інклюзивна молодь з Рівного

04.12.2021 11:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Народний депутат Олександр Ковальчук з трибуни Верховної Ради розповів про проєкт “Іди й роби”, який за його ініціативи реалізовується у Рівному для інклюзивної молоді.

А також до Міжнародного дня людей з інвалідністю в кулуарах провели соціальну акцію - депутатів пригощали булочками, які спекли учасники цього проєкту.

А це шестеро хлопців та дівчат з інвалідністю, які після навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості отримали спеціальність пекаря-кондитера. Зараз вони офіційно працюють у харчоблоці Рівненської центральної міської лікарні.

“Знайти місце, де студенти могли б отримати відповідні навички було не так просто, але першою зголосилася на це Центральна міська лікарня. І після проходження практики молодь отримала пропозицію офіційного працевлаштування в лікарняному харчоблоці, за що я висловлюю велику вдячність головному лікарю Євгенію Кучеруку. 1 грудня у них був перший офіційний робочий день”, - розповідає нардеп.

Він зазначає, що це унікальний випадок не лише для Рівного, а й для інших областей і він стане гарним прикладом для всієї України.

“Наш проєкт “Іди і роби” в першу чергу покликаний подати надію батькам, що є механізм, як діти з особливими потребами, які виростуть, можуть працювати, соціалізуватися, отримувати зарплатню”, - додає співініціаторка проєкту “Іди і роби”, депутатка міської ради Олександра Коваленко.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews