Майже півмільярда - саме стільки надійшло коштів на підтримку армії від рівненських платників податків

07.12.2021 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

За підсумками одинадцяти місяців 2021 року з легальних доходів платників Рівненської області до держбюджету сплачено 443,4 мільйона гривень військового збору. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 95,6 мільйона гривень або на  27 відсотків.

Надходження військового збору за листопад 2021 року склали 44,3 мільйона гривень,. Зростання до минулорічного показника за аналогічний період  – 9,4 мільйона гривень.

Згідно із пп. 1.4 п. 16 прим. 1 підрозд. 10 розд. XX Податкового кодексу України нарахування, утримання та сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 168 зазначеного кодексу - для податку на доходи фізичних осіб - за ставкою, визначеною пп. 1.3  цього пункту (1,5 відсотка від об’єкта оподаткування).

Відповідно до пп. 168.1.5 п. 168.1 ст. 168 Податкового кодексу України, якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені цим кодексом для місячного податкового періоду. Тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Таким чином, якщо податковий агент нараховує, але не виплачує (не надає) платнику податку дохід, то військовий збір, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені Податковим кодексом України для місячного податкового періоду, тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Пресслужба ГУ ДПС Рівненщини


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews