«УДАРівці» Варашу та Володимирця відвідали «УТОС»

07.12.2021 16:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Партійці «УДАР Віталія Кличка»  зустрілися з членами організації «УТОС» у Володимирці.

Нагадаємо, «УТОС» - Українське товариство сліпих, Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю. Голова організації у Володимирці Катерина Чугай розповіла про чимало проблем, з якими стикаються члени організації. У першу чергу, це відсутність фінансування – а отже, більшість проблем доводиться вирішувати власними силами.

null
 

«УДАРівці» Антон Маєвський, Мирослава Присяжнюк та їх однопартійці завітали до організації «УТОС» у День людей з інвалідністю.

«Ми хотіли з перших вуст почути про проблеми цих людей та донести громаді актуальність проблеми. В організації майже 200 осіб. А в офісі організації не працює комп’ютер, немає Інтернету…» - прокоментувала Мирослава Присяжнюк, лідерка «УДАРу» у Володимирці, - «Ми ініціювали підключення Інтернету та вирішили придбати монітор для офісу організації. Крім того, будемо створювати сторінку організації в соцмережах – для того, щоб можна було виносити важливі питання на загал. Проблема людей з інвалідністю в нашому регіоні – це те, що про них не знають».

Голова організації «УТОС» у Володимирці зізналася, що організація фактично існує на добровільних внесках її членів. Відповідно, людям з інвалідністю намагаються надавати будь-яку можливу допомогу, як-то завести людину в лікарню чи допомогти придбати ліки в аптеці, скерувати до юриста, чи то до архіву чи до суду.

«Люди вкладають свій особистий ресурс – моральний і матеріальний, свій час, щоб допомагати іншим людям», - прокоментував ситуацію лідер Вараського «УДАРу» Антон Маєвський, - «Я теж вважав за необхідне відгукнутися. Нехай це зараз необхідний мінімум: певна техніка, допомога у налагодженні комунікацій – але я сподіваюся що ці кроки стануть поштовхом для інших. Це лише початок».

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews