Місцеві громади Рівненщини отримали шість мільярдів гривень. Звідки такі кошти

08.12.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

За підсумками одинадцяти місяців 2021 року до місцевих бюджетів Рівненської області  платниками податків сплачено 6 мільярдів 93 мільйони гривень податкових платежів. Це на 22 відсотки більше проти аналогічного періоду минулого року.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС в області Віталій Чуй, проти фактичних надходжень минулого року місцеві громади Рівненщини отримали на 1 млрд 100 мільйонів гривень податкових платежів більше. Це той додатковий фінансовий ресурс, що може бути спрямований на фінансування найбільш важливих соціальних питань.

Він зазначив, що повна легалізація всіх,  без винятку, робочих місць – пріоритетне питання для керівників органів місцевої влада, адже  бюджетоутворюючим податком для громад залишається ПДФО. Крім того керівники місцевого самоврядування повинні звернути увагу на важливість залучення мешканців громад до сплати майнових податків.

«Лише належне фінансове забезпечення гарантує самостійність в ухваленні рішень та спроможність громад вирішувати актуальні питання життєдіяльності. Якщо кожен зробить свій посильний внесок у вигляді сплачених податків до бюджету громади,  то якісні освіту, медичні послуги  та об’єкти інфраструктури на території громади отримають всі її мешканці», - підсумував в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews