У Корецькій міській лікарні встановлять власну кисневу станцію

09.12.2021 06:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
У КНП «Корецька міська лікарня» буде встановлено власну кисневу станцію потужністю 500 літрів за хвилину.
 
Про це повідомив народний депутат України (округ 153, Рівненщина), голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ Роман Іванісов:
 
"Друзі, маю для вас чудову новину! У КНП «Корецька міська лікарня» буде встановлено власну кисневу станцію потужністю 500 літрів за хвилину! Гроші на ці потреби у розмірі 765 тис. грн. передбачені проектом Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання здійснення централізованих закупівель кисневих станцій». Таке рішення – яскравий приклад ефективної співпраці органів місцевого самоврядування та народного депутата.
 
На початку листопада до мене звернулася Корецький міський голова Людмила Дмитрук з проханням посприяти у вирішенні критичного для громади питання – забезпечення лікарні киснем. Заклад опорний, обслуговує не лише 24 тис. жителів громади, але й приймає пацієнтів з сусідніх громад. А в період епідемії катастрофічно не вистачає кисню.
 
Звісно, що я одразу звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням включити КНП «Корецька міська лікарня» до числа отримувачів коштів державної субвенції місцевим бюджетам для проектування та встановлення кисневих станцій. Відповідний Закон України ухвалено Верховною Радою 4 листопада 2021 року. Згідно з документом, субвенція місцевим бюджетам складає 150 млн грн.
 
Дай Бог, щоб процес встановлення станції відбувся якнайшвидше, і всі жителі були здорові!
Дякую Людмилі Дмитрук за хазяйновитість та небайдужість до процесів, що відбуваються у громаді!"
 
null
Фото з мережі Інтернет
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews