Рівненські «УДАРівці» долучилися до ініціативи екозахисників

13.12.2021 07:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

УДАРівці Рівненщини завітали до Центру Адопції «Надія на Дім», що знаходиться у Здолбунові. Притулок для тварин функціонує третій рік поспіль на громадських засадах. На даний час волонтери опікуються 150-ма собаками, що мешкають у притулку і всіляко намагаються прилаштувати тварин до постійних господарів.

Створення притулку та його подальше функціонування лягло на плечі громадських активістів та волонтерів. «Коштом небайдужих у притулок закуповують товари першої необхідності – харчування та ліки для тварин», - розповіла керівниця ГО «Еко-Рівненщина» Алла Лосік, подякувавши УДАРівцям за придбану ними переноску для транспортування тварин: «Це вартісна річ, необхідна для відлову тварин, їхнього перевезення в клініки». Активістка пояснила, що власним коштом придбати переноску було складно: ще одна, раніше придбана небайдужими волонтерами, поламана.

ГО «Еко-Рівненщина» допомагає Центру Адопції на постійних умовах, сприяючи в опікунстві, допомозі та вирішенні поточних питань.

«Радо підтримую гарні громадські ініціативи», - розповів лідер Рівненського «УДАРу» Валентин Демчук, - «Дякую однопартійцям Ірині Білошицькій та Василю Мельнику за те, що комунікували з волонтерами, визначили ключову потребу та ініціювали допомогу притулку. Прикро, що влада не фінансує цей напрям».

null
 

«Зауважу, що це єдиний притулок для тварин на Рівненщині», - прокоментувала Ірина Білошицька, - «Організація таких об’єктів потребує зусиль і комунікації волонтерів та влади. Потрібно виділяти придатні для облаштування притулку місця, займатися питанням фінансування. Але це європейський напрямок».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews