«УДАР Віталія Кличка» підтримує вимоги підприємців щодо відтермінування «касових апаратів»

14.12.2021 16:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

З 1 січня всі ФОПи 2-4 групи, незалежно від їхнього виду діяльності, повинні застосовувати касові апарати. Якщо з 1 січня вступить в силу закон про обов’язковість касових апаратів для бізнесу, це призведе до здороження товарів та послуг для всіх людей, - роз’яснюють експерти «УДАР Віталія Кличка».

«Влада продовжує ухвалювати рішення, які ускладнюють ведення бізнесу. Це не лише проблема для малого та середнього бізнесу! Ми рухаємося до зубожіння всіх українців. Свідоме населення закликає владу відмовитися від зобов’язання ФОПів використовувати касові апарати з 1 січня 2022 року. «УДАР Віталія Кличка» підтримує вимоги підприємців щодо відтермінування «касових апаратів», - прокоментував лідер Рівненського «УДАРу» Валентин Демчук.

null
 

Зазначимо, що за останні два роки було ухвалено багато законів, які звужують права підприємців, здорожують адміністрування податків, збільшують повноваження контролюючих органів і ставки податків. Діалог влади з бізнесом сьогодні практично не відбувається.

Влада приймає рішення, які знищують економіку, відбирають можливості у малого та середнього бізнесу, - підкреслюють в «УДАРі». Наприклад, Рада сприяння малому та середньому бізнесу, яка була створена ще в грудні 2020 року, напрацювала цілу низку законопроектів, які полегшують ведення бізнесу в Україні та сприяють економічному розвитку, але жоден з них ще не був розглянутий у Верховній Раді.

Інший приклад – численні бізнес-форуми з владою, за результатами яких не було прийнято жодного рішення. Влада фактично бореться із середнім самодостатнім середнім класом - з незалежним виборцем, який прагне якнайменше залежати від примх влади, а чесно заробляти гроші, забезпечуючи себе та свої родини достатнім рівнем життя.

«Замість тотальної фіскалізації держава повинна комплексно підтримувати розвиток малого та середнього бізнесу», - Валентин Демчук.

«УДАР Віталія Кличка» вважає, що головним двигуном економічного розвитку має стати малий та середній бізнес, який буде вивільнений з-під надмірного податкового пресу та регуляторного втручання.

Натомість держава однією рукою створює загалом непридатні умови для ведення бізнесу, а іншою – вибірково підтримує певні галузі або окремі підприємства, за якими зазвичай стоять олігархічні групи. Одіозний «антиолігархічний» законопроєкт 5600 вже став красномовним жестом влади до всіх українців.

«УДАР Віталія Кличка» пропонує зосередитися на трьох головних напрямках підтримки малого та середнього бізнесу:

  1. Вдосконалення оподаткування – зменшення фіскального тиску на бізнес.
  2. Фінансова підтримка – програми кредитування та підтримки малого та середнього бізнесу.
  3. Впровадження механізмів консультування та підтримки підприємців.

Дрібні та середні підприємства забезпечують зайнятість населення і отримання доходу в усьому світі. Ці підприємства є ключовими для соціального розвитку та є головними в реальній боротьбі з бідністю.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews