Благодійний забіг до Дня Святого Миколая у Рівненській АЕС: як це було

22.12.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Уже вчетверте на стадіоні Рівненської АЕС «Ізотоп» відбувся зимовий благодійний забіг до Дня Святого Миколая для збору коштів на підтримку вихованців Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю ім. Зоні Матвієнко та Вараської асоціації захисту прав інвалідів з дитинства «Надія».

Благодійний захід, ініційований Організацією молоді Первинної профспілкової організації (ОМ ППО) електростанції, відбувся за сприяння адміністрації та ППО Рівненської АЕС, ВП ГО «Українське ядерне товариство» в Рівненській області та партнера заходу – ТМ «Скиба». З огляду на карантинні обмеження, масового старту та реєстрації учасників не було. Усі учасники бігли в зручний час та із дотриманням протиепідемічних вимог. До благодійної події долучилися атомники, медики, освітяни, а також представники міської влади, громадських організацій, спортивних клубів та соціально свідомі й небайдужі мешканці міста-супутника. Підтримував та розважав учасників творчий колектив естрадно-духового оркестру Палацу культури РАЕС «Енергія Полісся».

За словами голови ОМ ППО РАЕС Євгенія Буракова, традиційно кожен учасник забігу отримав сувенірний капелюх Миколая, зробивши благодійний внесок.

...

«Приємно, що попри дощову погоду багато людей долучилися до доброї справи. Чимало учасників прийшли на захід у маскарадних костюмах, тим самим, створюючи святковий настрій. Вони ж отримали на пам’ять сувеніри зроблені вихованцями Центру та презентаційну продукцію від організаторів», – прокоментував Євгеній Бураков.

...

Як розповіла директорка Центру комплексної реабілітації Наталія Федінчик допомога, зібрана під час попередніх забігів, суттєва поповнила матеріально-технічну базу Центру: «За зібрані кошти придбали конвекційну піч для забезпечення здорового харчування наших вихованців, у відділення медичної реабілітації купили парафінонагрівач та ноутбук для занять у групах соціальної реабілітації. Цьогоріч же ж плануємо спрямувати кошти на закупівлю спортивного реабілітаційного обладнання».

Варто відзначити, що щороку на різноманітні соціальні події Рівненської АЕС збираються родинами, особливо якщо вони спрямовані на благодійність. Родина Гетьманових є активними учасниками та вболівальниками заходів, що організовує РАЕС: «Такі заходи об’єднують, сім’я стає дружнішою, тим паче заради такої доброї справи. Закликаємо всіх долучатися до соціальних заходів, це не лише допомога іншим, а й позитивні емоції».

 

...

«Попри дощову погоду сьогодні біглося особливо легко, разом із друзями, колегами та, звісно, завдяки підтримці вболівальників. Вкотре переконуюсь, що такі заходи згуртовують родини, колективи і не лише рівненських атомників. Відмітив, що до участі у передріздвяній традиції розповсюджувати Вифлеємський вогонь долучилися колективи медиків, освітян, поліції, рятувальників. У це чудове свято особливо приємно допомагати нашим друзям – вихованцям міського центру реабілітації. Щиро бажаю всім міцного здоров’я, приємних сюрпризів та подарунків, – підсумував незмінний учасник благодійних та спортивних заходів – генеральний директор РАЕС Павло Павлишин.

 

Завдяки небайдужості та активній позиції учасників благодійного забігу до Дня Святого Миколая вдалося зібрали 30425 грн.

Пресслужба Рівненської АЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews