У Рівному запрацювала етнолабораторія. Що це таке

24.12.2021 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Рівненщина славиться майстринями-ткалями, які розвивають цей вид народного мистецтва і популяризують традиції свого краю. Щоб привернути увагу людей до унікального ремесла, у Рівному на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну» учора запрацювала етнолабораторія «Відкриття ткацького сезону».

Впродовж дня найкращі майстрині нашого краю ділилися секретами давнього ремесла, тож усі охочі могли навчитися основ ткацького ремесла.

Як розповіла рівненська художниця Жанна Еліява, ткати вона навчила свою сестру, коли їй було 55 років. Нині ж Антоніна Еліява голкою «малює» картини. 

- Опанувати техніку цього ремесла можна у будь-якому віці, - додала вона.

Співорганізаторка етнолабораторії, директорка Рівненського обласного центру народної творчості Ірини Баковецька, розповіла, що організація цього дійства виникла не випадково.

- Цей рік був вибуховий для розвитку ткацького напрямку. Дуже важливо цю унікальну техніку зберегти та передати у спадок. Дуже дякую нашим майстриням. Ви творите культуру, ви творите історію нашого краю, - наголосила вона.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews