Ситуація, яка виникла з музичною школою у Рівному - неприпустима, - Олександра Коваленко

24.12.2021 19:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Депутатка Рівненської міської ради Олександра Коваленко вкотре підняла питання щодо ситуації, яка склалася з музичною школою ім. Лисенка. 
 
null
На фото: Олександра Коваленко

«Я в першу чергу захищаю інтереси громади - дітей та їхніх батків. І наголошую, що тимчасова слідча комісія має право втручатися в питання, де порушуються права дітей», - заявила депутатка.
Нагадаємо, ще влітку у другому корпусі музичної школи провели незначні ремонті роботи. Освоїли частину раніше виділених коштів. Встановили стяжки, аби тріщини у стінах не збільшувались у розмірах. А от замість капітального ремонту корпусу, який тріщить "по швах", проведуть реконструкцію. Саме через це  біля школи збирались мітингарі, на їх думку це загрожує тим, що будівлю можуть просто знести і на її місці побудувати щось інше. Також невідомо, чи буде там місце музичній школі, - повідомляє Рівне 1.

Наразі ситуація з музичною школою - причина суперечок громадян, депутатів та представників місцевої влади. 

 
Рівняни, зокрема, громадські активісти, прокоментували дискусію:
 
Ігор Проценко: «Такий політичний формат обговорення суто господарської і суто громадської проблеми завідомо приречений на безглуздя в своєму результаті. Як можна досліджувати це питання, не запросивши до участі у програмі нікого від музичної школи, від державної проектної організації, яка фахово робила проект капітального ремонту, і досі відповідає за нього? Нарешті, як можна обговорювати такі речі без представників громади? Але ж всі вони не політики... А заступниця міського голови у нас політик? Яку партію чи фракцію вона тут представляє? Респект пані Олександрі Коваленко, бо бути одною проти двох дуже не просто. А фактично і проти трьох, бо ведучий вочевидь теж далеко не завжди тримав журналістський нейтралитет. В результаті ще більше політизували і заплутали просте насправді питання: чому виконавча влада перевищила свої повноваження і зупинила абсолютно законний кап. ремонт, який зараз був би готовий десь на половину, якщо міряти це коштами? Хто справжній замовник і сценарист цього свавілля?».
 
Ярослав Ковальчук: «Батьки дітей вже втомилися від цієї брехні влади. Все говорять і говорять. Порушення прав наших дітей кругом. Ми, батьки, говорили про цю проблему ще на сесійному засіданні у березні цього року..А депутати і влада тільки спостерігали».
 
Марина Тимощук: «Про суть проблеми і говорити не хочеться. Єдина конструктивна людина на цій зустрічі - це депутат! Для чого запрошувати людей, які не орієнтуються в ситуаціі. Чому не було представників зі школи, директор школи, батьки?! Архітектор взагалі жахливий! Хто його призначав?».
«На розв'язання цих питань потрібний час, але однозначно відновиться повноцінне очне навчання наших маленьких талантів», – запевняють у міській владі.
null
Рівненська дитяча музична школа № 1 ім. М. В. Лисенка

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews